Snel afslanken met het Paleo dieet

Met de Paleo levensstijl ga je in principe terug naar de oertijd. Wanneer je kijkt naar wat mensen destijds aten, zijn er veel belangrijke verschillen te zien. Vroeger at men slechts datgene wat de natuur hen te bieden had: vlees, vis, noten, groenten en fruit.

Deze natuurlijke voedingsmiddelen hielden zij puur en onbewerkt, waardoor zij snel een grote hoeveelheid voedingsstoffen binnenkregen. Tegenwoordig is dit echter anders. Je kunt bijna geen producten meer kopen in de supermarkt zonder dat er toevoegingen bij zitten, zoals conserveringsmiddelen, smaakversterkers of andere stoffen die van nature niet in het betreffende product zaten.

Daarnaast bestaat een groot deel van ons dieet tegenwoordig uit koolhydraten. Bijna elke maaltijd bestaat immers uit koolhydraatrijke voedingsmiddelen: bij het ontbijt eten we brood of granen, bij lunch wederom brood of crackers, en bij het avondeten rijst, pasta of aardappels.

Van oorsprong werden deze producten niet gegeten door mensen uit de oertijd, maar inmiddels is het eten hiervan zo ingeburgerd in ons dieet, dat we het normaal vinden en ons niet kunnen voorstellen hoe het is om te leven zonder deze middelen. Dat terwijl ons lichaam al deze koolhydraten helemaal niet nodig heeft.

Wat is Paleo?

Met een dieet volgens Paleo ga je zoals gezegd eigenlijk terug naar de oertijd. Om dit te bereiken worden alle overbodige voedingsmiddelen uit het dieet geschrapt, waardoor alleen die producten overblijven waarvan met zekerheid gezegd kan worden dat je lichaam er baat bij heeft. Terug naar de natuur dus, terug naar onbewerkt, gezond voedsel zonder enige toevoegingen.

Waarom Paleo?

Je lichaam zal misschien even moeten wennen aan de omschakeling van veel naar geen koolhydraten, maar uiteindelijk zal elk lichaam hier baat bij hebben. Doordat je enkel essentiële en gezonde voedingsmiddelen tot je neemt, zal je lichaam geen overbodige vetten meer opslaan, maar zul je juist op een zeer gezonde manier afslanken.

Uit verschillende succesverhalen blijkt dat vooral het afslanken van de buik een belangrijk gevolg is van het eten volgens Paleo. Indien je dus graag een plattere en strakkere buik wilt, of afslanken in het algemeen, of gewoon graag goed wilt zorgen voor je eigen lichaam, dan is het leven volgens de Paleo levensstijl zeker het overwegen waard. Je zult zien dat je lichaam er baat bij heeft.

Welk eten is Paleo-proof?

Dit betekent echter niet dat je geen lekkere paleo maaltijden meer kunt eten. Er bestaat alsnog een grote verscheidenheid aan producten die prima passen in een Paleo dieet. Denk hierbij aan vlees, vis, eieren, groenten, fruit, noten en zaden.

Eten in zijn puurste vorm, dus. Daarnaast zijn er verschillende producten of voedingsstoffen waarvan met zekerheid te zeggen is dat ze niet passen in een Paleo dieet. Voorbeelden hiervan zijn suikers, granen, melk en peulvruchten, en koolhydraten in het algemeen.

Je hebt deze producten in een gezonde levensstijl namelijk niet nodig: een mensenlichaam verbrandt vetten het meest efficiënt, niet koolhydraten. Deze vetten kun je het beste halen uit stabiele, verzadigde vetten, zoals kokosolie. Ook vette vis is een goede bron van verzadigde vetten.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners