Koolhydraatarm dieet

Ons lichaam heeft brandstof nodig om te kunnen werken. Deze energie haalt het lichaam onder andere uit koolhydraten. Koolhydraten zijn een verzamelnaam voor suikers en zetmeel. De suikers bestaan uit melksuiker (lactose), vruchtensuiker (fructose) en pure suiker (saccherose). Hieruit wordt glucose gemaakt. Dit heeft het lichaam nodig om bijvoorbeeld te kunnen praten, denken en lopen. Producten met saccherose bevatten veel vetten. Producten als aardappelen, pasta en peulvruchten bevatten zetmeel. Deze koolhydraten gebruikt het lichaam vooral als energiebron.

Wanneer u een koolhydraatarm dieet volgt, richt u zich vooral op het vermijden of sterk verminderen van de inname van koolhydraten. Zo worden brood, pasta en aardappelen zoveel mogelijk vermeden en vervangen door koolhydraatarme producten als groente, fruit en vis.

Koolhydraatarme diëten worden vaak gevolgd wanneer er sprake is van overgewicht, maar ook wanneer er sprake is van kanker, stress, epilepsie of diabetes. Een voorbeeld van zo'n dieet is het Atkins dieet. Een teveel aan koolhydraten wordt door het lichaam omgezet in vet. Voedingsstoffen die veel suikers bevatten, zullen sneller omgezet worden in suikers. Dit komt doordat het lichaam dan te weinig tijd heeft om de calorieën te verbranden.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners