Vitamine E

Vitamine E wordt ook wel tocoferol genoemd. Dit is een in vet oplosbare vitamine. Deze vitamine speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen. Bovendien zorgt ze ervoor dat spierweefsel en ander weefsel in stand wordt gehouden. Verder is deze vitamine ook belangrijk voor de weerstand. Vitamine E is een antioxidant, dat wil zeggen dat het lichaam door deze vitamine wordt beschermd tegen vrije radicalen.

Vitamine E krijgt u binnen door het eten van plantaardige oliën en plantaardige producten, zoals granen, noten, zaden, groente en fruit. Dierlijke producten bevatten daarentegen vrij weinig vitamine E.

Een tekort aan vitamine E komt zeer zelden voor. Als het voorkomt, gaat dit vaak gepaard met een stoornis in de voedingsopname. Onderzoek wijst na vijf jaar uit dat er nog steeds geen symptomen optreden. Eventuele symptomen zouden kunnen zijn dat u last krijgt van bloedarmoede en dat er schade optreedt bij de hersenen. Bij te vroeg geboren baby's werkt de spijsvertering nog niet goed, waardoor de vitamine E niet goed opgenomen kan worden door de darmen. Dit kan bij de baby bloedarmoede tot gevolg hebben.

Ook een teveel aan vitamine E komt zelden voor Er wordt gezegd dat u een teveel binnenkrijgt als u per dag , en dan gedurende een langere periode, 4,5 kilo noten eet.

Een te veel of te weinig vitamine E binnenkrijgen heeft nauwelijks gevolgen voor uw gezondheid.. Toch is het een goede vitamine die uw lichaam nodig heeft.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners