Vitamine C

Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. Dit is een in wateroplosbare vitamine. Deze vitamine is vooral belangrijk voor een goede weerstand. Bovendien heeft het een positieve invloed op gezonde botten, tanden en bloedvaten. Vitamine C is een antioxidant en zorgt samen met vitamine E voor bescherming tegen vrije radicalen. Verder bevordert vitamine C de ijzeropname in het lichaam.

Wilt u vitamine C binnenkrijgen, dan zult u groente, fruit en aardappelen moeten eten.

Een tekort aan vitamine C ziet u terug in een verminderde weerstand. Uw wonden zullen minder snel genezen. Scheurbuik is een bekende ziekte en komt door een tekort aan vitamine C. De verschijnselen hierbij zijn eerst gewichtsverlies, slapeloosheid en een grote vermoeidheid. Ook zal het tandvlees achteruit gaan en krijgt u wondjes in uw buik. In een veel verder stadium kunnen zelfs tanden uitvallen.

Wanneer u teveel vitamine C binnenkrijgt, verlaat dit het lichaam via de urine. De nieren zullen hierdoor harder moeten werken, wat als gevolg heeft dat de kans op nierstenen wordt verhoogd. Ook zal uw lichaam meer ijzer vasthouden en juist ervoor zorgen dat koper minder wordt opgenomen. Hierdoor kunt u een teveel aan ijzer krijgen .Toch is het moeilijk om teveel binnen te krijgen evenals te weinig.

Vitamine C is een belangrijke vitamine en onmisbaar.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners