Snellere vetverbranding

Wilt u afvallen, dan is het van belang om vet te verbranden. Door een crashdieet te volgen zult u in gewicht afnemen, maar dit wil niet zeggen dat u lichaamsvet verbrandt. Vaak verbrandt uw lichaam dan juist spieren. En dit is juist niet wat u wilt.

Het lichaam is in grote lijnen opgebouwd uit drie onderdelen: botten, vetmassa en spiermassa. Alleen spiermassa verbruikt energie. Vetten hebben geen energie nodig. Ook botten gebruiken geen energie. Om uzelf te bewegen heeft u uw spieren nodig. Wilt u dus vet verbranden, dan zult u uw spiermassa moeten vergroten. Dat betekent dus: sporten. Door te sporten, kweekt u spiermassa. Deze spiermassa zorgt ervoor dat uw lichaam in rusttoestand energie verbruikt en dus vet verbrandt. Uw metabolisme wordt op deze manier bevorderd. Hierbij is het wel van belang om gezond te eten. Dit wil zeggen niet te weinig calorieën, want zoals eerder gezegd gaat uw lichaam dan over op spaarstand en haalt het energie uit de spieren. Door hierbij krachtoefeningen te doen, krijgt u meer spiermassa. Door cardio te doen, zult u meer calorieën verbranden.

Om sneller vet te verbranden is het dus van belang dat u gezond eet, spiermassa kweekt en calorieën verbrandt. Deze combinatie zorgt ervoor dat uw lichaam vet gaat verbranden. Laat je één ding achterwege, zal het lastig worden om (snel) vet te verbranden.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners