Regelmatig eetpatroon

Traditioneel gezien vinden er gedurende de dag drie maaltijden plaats, te weten het ontbijt, de lunch en het diner. Wanneer u specifiek rekening wenst te houden met gezonde voeding en vooral ook een gezonde manier van eten, dan dient u met deze drie maaltijden rekening te houden. Het is daarbij eveneens belangrijk om deze maaltijden plaats te laten vinden op een min of meer vastgesteld tijdstip. Probeer er daarnaast rekening mee te houden dat u niet snel, snel probeert te eten, maar uw tijd neemt om uw maaltijd te eten.

Een grote groep mensen kiest er al dan niet bewust voor om het ontbijt over te slaan. Op deze manier hebben ze één maaltijd minder per dag waardoor ze denken een bepaald gewicht te zullen verliezen of in ieder geval niet bij te komen. In de praktijk is het tegengestelde eigenlijk het geval.

Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat wanneer u het ontbijt overslaat het lichaam pas later begint te werken waardoor de cholesterol stijgt. In het weekend zal brunchen waarschijnlijk een eenvoudig alternatief bieden voor het ontbijt. In principe is dit alsnog een extra maaltijd, maar toch blijkt dit niet helemaal gezond te zijn voor uw gewicht.

Afsluiten doen we met het aanhalen van de tussendoortjes. U moet echter begrijpen dat een tussendoortje zoals de naam al doet vermoeden ook echt een tussendoortje moet zijn en geen halve maaltijd. Probeer een tussendoortje daarom te beperken tot iets kleins onder de vorm van bijvoorbeeld een stuk fruit. Indien je er toch "halve maaltijden" van maakt zal dit het eetpatroon van het lichaam in negatieve zin beïnvloeden.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners