Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren komen voornamelijk voor in vette vis, zoals makreel, zalm, forel, tonijn, sardines en haring. Deze vetzuren hebben een positieve werking op het lichaam.

Omega-3 is een meervoudig onverzadigde vetzuur en heeft een positieve uitwerking op hart- en e vaatziekten, maar ook op bijvoorbeeld depressies. Ook verlaagt dit vetzuur het cholesterolgehalte. Recent onderzoek schrijft dat kinderen die regelmatig omega-3 binnen krijgen zich beter kunnen concentreren en een hogere intelligentie hebben. Kinderen die in de vroegkinderjaren een tekort hieraan krijgen, hebben een verhoogde kans om later bijvoorbeeld ADHD te krijgen. Hierdoor is het dus van belang dat kinderen al op jonge leeftijd deze omega-3 vetzuren binnenkrijgen. Producten waar dit nog meer in zit zijn onder andere plantaardige oliŽn en eieren. Tegenwoordig zijn er ook supplementen te koop met omega-3 vetzuren.

Er is gebleken dat mensen die omega-3 vetzuren nemen en licht sporten, gemakkelijker afvallen dan mensen die diezelfde vetzuren niet innemen. Dit komt doordat omega-3 zorgt voor een verhoogde vetverbranding en vermindert de hoeveelheid suikers die uw spieren opnemen tijdens het sporten. Dit blijkt 35% meer te zijn dan bij personen die dit vetzuur niet innemen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners