Jojo-effect

Velen die een dieet volgen krijgen last van het jojo-effect. Maar wat is dit nu precies en hoe kunt u dit voorkomen?

U voelt de behoefte om af te gaan vallen. U zoekt een dieet uit, valt hier enkele kilo's mee af en gaat weer normaal eten. Dit normaal eten is vaak net te veel en net te vet. Hierdoor komt u weer aan en weegt u uiteindelijk zelfs meer dan voor uw dieet. Op een gegeven moment voelt u weer de behoefte om af te vallen en daar gaat u weer.

Maar hoe komt het nu dat u sneller en meer aankomt na uw dieet? Dit komt doordat uw metabolisme vertraagt. Uw lichaam gaat zuiniger om met de energie die u binnenkrijgt, waardoor er dus te weinig verbrand wordt wanneer u meer eet. Iedere keer dat u gaat afvallen, zakt uw metabolisme.

Hoe kunt u nu het jojo-effect tegengaan? Meer beweging zorgt voor het bevorderen van uw metabolisme, dus meer verbranding van energie. Dit is wat u nodig heeft. Hierbij is gezonde voeding van belang, zodat uw lichaam gewend raakt aan het eten waardoor u minder zult aankomen.

Het zal als jojo-er niet makkelijk zijn om hier vanaf te komen, maar het is wel degelijk mogelijk. Pas uw eetgewoonten aan en zorg voor meer beweging, zodat uw metabolisme in gang wordt gezet. Op deze manier gaat uw lichaam meer energie verbranden en niet op de spaarstand staan.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners