Emotionele eetbuien

Veel mensen hebben regelmatig last van eetbuien. Deze eetbuien worden ook wel emotie-eten of emotioneel eten genoemd. Op het moment dat u zo'n eetbui heeft, snakt u ontzettend naar iets. Later heeft u hier vaak echter spijt van.

Eetbuien zijn vaak moeilijk te voorkomen. Dit komt omdat de onderliggende oorzaak vaak gepaard gaat met emotionele problemen. Omdat deze problemen voor iedereen anders zijn, is het lastig om een oplossing in een dieetboekje te schrijven. Om deze eetbuien toch onder controle te kunnen krijgen, zijn diŽtisten vaak niet de juiste personen die u het beste verder kunnen helpen. Zij zijn immers niet gespecialiseerd in emotionele problemen. Een therapeut is iemand die beter begrijpt hoe uw emoties u in de weg kunnen zitten. Er mag dus best gezegd worden dat de aanpak van eetbuien weinig tot geen zin heeft wanneer die voornamelijk gericht zijn op het lichaam.

Toch zijn er wel tips om met eetbuien om te leren gaan. Zorg dat u regelmatig en voldoende eet, zodat uw bloedsuikerspiegel gelijk blijft. Zo krijgt u lichamelijk gezien minder last van trek in zoetigheid. Ook kan het helpen om een dieetdagboek bij te houden. Zo geeft u uzelf inzicht in wat u eet, hoeveel en wanneer. Op deze manier kunt u zien wanneer de eetbuien zich vooral voordoen. Uiteindelijk is het bij de aanpak van emotionele eetbuien van belang dat u (h)erkent waar deze eetbuien vandaan komen, zodat u de oorzaak kunt aanpakken.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners