Slapen en afvallen

Een goede nachtrust is nodig voor het lichaam tijdens het afvallen. Het lichaam herstelt tijdens de slaap. Als je slecht slaapt dan heeft dit een nadelig effect op het metabolisme. Je komt dan makkelijker aan in gewicht. Zelfs als je voeding goed zit maar je slecht slaapt is het mogelijk dat je nog niet afvalt. Als je goed slaapt dan val je makkelijker af.

Hoeveel slaap heb ik nodig?

Over het algemeen wordt gesteld dat je minimaal 8 uur per dag moet slapen. Dit verschilt echter per persoon. De één heeft minder slaap nodig dan de ander. Het lichaam heeft deze tijd nodig om zich opnieuw op te laden voor de volgende dag. Je krijgt niet alleen fysiek rust tijdens de slaap maar ook mentaal. Als je weinig slaapt dan worden bepaalde hormonen verstoord. Dit kan een invloed hebben op de eetlust zodat je mogelijk meer honger krijgt. Dit zorgt er weer voor dat je aankomt terwijl je eigenlijk wilt afvallen. Je eet dan meer dan je lichaam eigenlijk nodig heeft.

Slaap verbeteren

Slaap en afvallen is meer met elkaar verbonden dan je zou denken. Hoe beter je slaapt, hoe makkelijker het afvallen wordt. Een goede nachtrust heeft verschillende voordelen voor het afvallen zoals een beter bloedsuikergehalte, een verbeterde werking van de schildklier en verbeterde aanmaak van hormoon. De volgende tips kunnen helpen om de nachtrust te verbeteren.

Probeer minimaal 8 uur slaap te krijgen

Afvallen zorgt voor stress op het lichaam waardoor het meer rust nodig heeft dan normaal. 8 uur slaap is voldoende. Slapen in de middag wordt niet aangeraden omdat het de nachtrust verstoord.

Niet eten voor het slapen

Veel mensen slapen slechter als er vlak voor het slapen gegeten wordt. Als je slecht slaapt en altijd voor het slapen nog een maaltijd eet dan kan het helpen om niet te eten of een lichte maaltijd. Een eiwit shake is bijvoorbeeld een lichte maaltijd dat makkelijk verteerd wordt.

Slaapritme krijgen

Als je iedere avond op dezelfde tijd naar bed gaat en op hetzelfde moment wakker wordt dan is er een goed ritme ontwikkeld. De resultaten van het afvallen worden beter door een vast slaapritme.

Goede slaapomgeving

De plek waar je slaapt moet ingericht zijn om te slapen. Probeer zo min mogelijk afleiding te hebben op de slaapkamer zoals een tv of radio. De slaapkamer is een stressvrije omgeving waar niet gewerkt wordt of iets anders dan slapen. Het licht moet zoveel mogelijk verwijderd kunnen worden uit de kamer door goede zonwering te gebruiken of gordijnen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners